Nordkorea sælger gårde i Vestsøen til Kina og tilbyder at investere i solenergianlæg

Det er kendt, at Nordkorea, der lider af kronisk strømmangel, har foreslået at investere i byggeri af solenergianlæg som en betingelse for en langsigtet leje af en farm i Vestsøen til Kina.Den kinesiske side er ikke villig til at reagere, sagde lokale kilder.

Reporter Son Hye-min rapporterer inde i Nordkorea.

En embedsmand i Pyongyang City fortalte Free Asia Broadcasting den 4.: "I begyndelsen af ​​denne måned foreslog vi Kina at investere i opførelsen af ​​et solenergianlæg i stedet for at leje en gård i Vesten.

Kilden sagde: "Hvis en kinesisk investor investerer 2,5 milliarder dollars i opførelsen af ​​et solenergianlæg på vestkysten, vil tilbagebetalingsmetoden være at leje en farm i vesthavet i omkring 10 år, og en mere specifik tilbagebetalingsmetode vil diskuteres efter den bilaterale transaktion er afsluttet." han tilføjede.

Hvis grænsen lukkes på grund af coronavirus åbnes, og handelen mellem Nordkorea og Kina genoptages fuldt ud, siges det, at Nordkorea vil overdrage Kina en farm i Vestsøen, der kan dyrke skaldyr og fisk som muslinger og ål til 10 år.

 

22

 

Det er kendt, at den anden økonomiske komité i Nordkorea foreslog Kina at investere i opførelsen af ​​solenergianlæg.Investeringsforslagsdokumenterne blev faxet fra Pyongyang til en kinesisk modpart forbundet med en kinesisk investor (individuel).

 

Ifølge de dokumenter, der er foreslået til Kina, afsløres det, at hvis Kina investerer 2,5 milliarder dollars i opførelsen af ​​et solenergianlæg, der er i stand til at generere 2,5 millioner kilowatt elektricitet om dagen på Nordkoreas vestkyst, vil det udleje 5.000 stk. gårde i Vesthavet i Nordkorea.

 

I Nordkorea er 2nd Economic Committee en organisation, der fører tilsyn med ammunitionsøkonomien, herunder planlægning og produktion af ammunition, og blev ændret til National Defense Commission (i øjeblikket State Affairs Commission) under kabinettet i 1993.

 

En kilde sagde: "Vesthavets fiskefarm, der planlægges udlejet til Kina, er kendt fra Seoncheon-gun, North Pyongan Province, Jeungsan-gun, South Pyongan Province, efter Gwaksan og Yeomju-gun.

 

Samme dag sagde en embedsmand fra North Pyongan-provinsen: "I disse dage arbejder centralregeringen hårdt på at tiltrække udenlandske investeringer, hvad enten det er penge eller ris, for at foreslå forskellige måder at overvinde de økonomiske vanskeligheder."

 

Derfor fremmer hver handelsorganisation under kabinettet smugling fra Rusland og import af fødevarer fra Kina.

 

Kilden sagde: "Det største projekt blandt dem er at overdrage Vesthavets dambrug til Kina og tiltrække investeringer til at bygge et solenergianlæg."

 

Det siges, at de nordkoreanske myndigheder gav dambrugene i Vesthavet til deres kinesiske kolleger og gav dem mulighed for at tiltrække investeringer, hvad enten det er Økonomiudvalget eller regeringens økonomi, som er den første institution, der tiltrækker udenlandske investeringer.

 

Det er kendt, at Nordkoreas plan om at bygge et solenergianlæg på vestkysten er blevet diskuteret før coronavirussen.Med andre ord foreslog han at overføre udviklingsrettighederne til sjældne jordarter til Kina og tiltrække kinesiske investeringer.

 

I den forbindelse rapporterede RFA Free Asia Broadcasting, at Pyongyangs handelsorganisation i oktober 2019 overførte rettighederne til at udvikle sjældne jordarters miner i Cheolsan-gun, North Pyongan-provinsen til Kina og foreslog Kina at investere i opførelsen af ​​solenergianlæg i inde på vestkysten.

 

Men selvom Kina erhverver Nordkoreas rettigheder til at udvikle og udvinde sjældne jordarter til gengæld for sin investering i midler til opførelse af solenergianlæg i Nordkorea, er det en overtrædelse af sanktionerne mod Nordkorea at bringe nordkoreanske sjældne jordarter til Kina.Derfor er det kendt, at kinesiske investorer er bekymrede over svigtende investeringer i Nordkoreas handel med sjældne jordarter, og dermed vides det, at investeringsattraktionen omkring handelen med sjældne jordarter mellem Nordkorea og Kina endnu ikke er foretaget.

 

Kilden sagde: "Tiltrækningen af ​​investeringer i solenergianlæg gennem handel med sjældne jordarter blev ikke foretaget på grund af sanktioner fra Nordkorea, så vi forsøger at tiltrække kinesiske investeringer ved at overdrage Vesthavsfarmen, som ikke er underlagt sanktioner fra Nordkorea. , til Kina."

 

I mellemtiden, ifølge Republikken Koreas nationale statistiske kontor, var Nordkoreas elproduktionskapacitet i 2018 kendt til at være 24,9 milliarder kW, hvilket er en 23-del af Sydkoreas.Korea Energy Research Institute afslørede også, at Nordkoreas elproduktion per indbygger i 2019 var 940 kwh, hvilket kun er 8,6 % af Sydkoreas og 40,2 % af gennemsnittet af ikke-OECD-lande, hvilket er meget dårligt.Problemerne er ældningen af ​​vandkraft- og termiske kraftværker, som er energiressourcer, og ineffektive transmissions- og distributionssystemer.

 

Alternativet er 'naturlig energiudvikling'.Nordkorea vedtog 'Renewable Energy Act' for udvikling og brug af vedvarende energi såsom solenergi, vindkraft og geotermisk energi i august 2013, og udtalte, at "det naturlige energiudviklingsprojekt er et stort projekt, der kræver penge, materialer, indsats og tid."I 2018 annoncerede vi 'mellem- og langsigtet udviklingsplan for naturlig energi.

 

Siden da har Nordkorea fortsat med at importere nøgledele såsom solceller fra Kina og installeret solenergi i kommercielle faciliteter, transportmidler og institutionelle virksomheder for at fremme sin elproduktion.Corona-blokaden og sanktionerne mod Nordkorea har imidlertid forhindret importen af ​​dele, der er nødvendige for udvidelsen af ​​solkraftværker, og udviklingen af ​​solkraftværksteknologi oplever også vanskeligheder, sagde kilderne.


Indlægstid: 09-09-2022